Sticlă stratificată (LG TDC GLass) şi sticlă stratificată de securitate (LSG TDC Glass)

LG TDC Glass – sticlă stratificată (laminată), LSG TDC Glass – sticlă stratificată cu sticlă securizată (laminată) – sticlă stratificată în conformitate cu grupul de referenţiale SR EN 12543 şi cu SR EN 14449:2006 – sticlă pentru construcţii.

Geam stratificat şi geam statificat de securitate:

  • sticlă stratificată şi sticlă stratificată de securitate pentru asamblarea în vitraje izolante cu protecţie împotriva vandalismului, efracţiei, atacului de arme.
  • sticlă stratificată şi sticlă stratificată de securitate pentru compartimentări interioare cu protecţie antiefracţie şi antiglonţ, uşi, ferestre, balustrade, trepte, pardoseli.

Aplicaţii

Prin varierea numărului şi/sau grosimii fiecăreia dintre componente, se obţin geamuri stratificate cu diferite niveluiri de securitate:

Protecţie împotriva rănirii - în cazul spargerii, fragmentele de sticlă ramân lipite de filmul intercalar;

Protecţie împotriva căderii -parapeţi, balustrade, dale de podea, pereţi vitraţi şi vitraje înclinate;

Protecţie împotriva vandalismului şiefracţiei - pentru asigurarea securităţii bunurilor şi a ocupanţilor unui imobil;

Protecţie împotriva zgomotului - utilizate în situaţiile în care izolarea acustică este esenţială;

Protecţie împotriva razelor UV - filtrează majoritatea razelor UV. Sunt utilizate pentru a proteja orice element interior împotriva decolorării prin expunere la razele solare.

Sticla stratificată (LG TDC Glass) şi sticla stratificată de securitate (LSG TDC Glass) poate fi:

  • sticlă plană sau curbă
  • sticlă float, decorativă, colorată, serigrafiată, printată
  • sticlă securizată şi/sau semisecurizată
Folie PVB sau EVA
LG TDC Glass şi LSG TDC Glass se compun din două sau mai multe panouri de sticlă asamblate cu ajutorul unuia sau mai multor filme de butiral de polivinil (PVB) sau etil-vinil-acetat (EVA). Există panouri stratificate, compuse cu un singur film de PVB sau EVA, acesta având o grosime nominală de 0.38mm şi panouri stratificate compuse cu mai multe filme de PVB sau EVA, cu o grosimea multiplu de 0,38mm. Prin varierea numărului şi/sau grosimii fiecăreia dintre componente, se obţin panouri stratificate cu diferite niveluri de securitate. În cazul în care, geamul se sparge, filmul sau filmele de PVB, EVA, menţin fragmentele de sticlă.În cazul unei utilizări obişnuite, geamul şirezistenţa reziduală a geamului sunt menţinute până la înlocuirea acestuia.